top of page

TAITEILIJAT

JENS LINDQVIST

Säveltäjä

Jens Lindqvist on Helsingistä kotoisin oleva säveltäjä, muusikko ja äänitaitelija.  Lindqvistin tuotantoon lukeutuu useita kamarimusiikkiteoksia, mm. kamarioopperoita, kitarakvartettoja ja jousikvartettoja, teatterimusiikkia, musikaaleja ja elokuvamusiikkia. Hän on myös tehnyt elektroakustista äänitaidetta eri kokoonpanoille sekä yhteistyötä muiden taidealojen kanssa. Lindqvistin musiikki on saanut vaikutteita mm. minimalismista, rytmimusiikista, nyky/taidemusiikista sekä kokeellisesta äänitaiteesta.

MIRVA KOIVUKANGAS

Libretisti

Mirva Koivukankaalla on monipuolinen teatteritausta. Hän on opiskellut draamakasvatusta ja esiintymistä sekä teatteriohjausta. Koivukangas on näytellyt, ohjannut ja kirjoittanut monissa eri tuotannoissa ympäri Suomen. Oopperan parissa hän on työskennellyt vuodesta 2009 lähtien mm. apulaisohjaajana, tuotantoassistenttina ja tuottajana. Viime vuonna Koivukangas depytoi myös oopperalibretistinä teoksella Pyhä Birgitta (säv. Siven) sekä ohjaajana Purcellin Dido ja Aeneas -oopperalla Rijekassa, Kroatiassa.

VILLE SAUKKONEN

Ohjaaja

Ville Saukkonen on suomalainen oopperaohjaaja, joka on vuodesta 2016 toiminut Opera BOXin taiteellisena johtajana. Saukkonen on yksi maamme tuotteliaimmista oopperaohjaajista. Hänen tuotantonsa käsittää teoksia barokista kantaesityksiin ja harvinaisista opereteista oopperakirjallisuuden suuriin klassikoihin. Hänen aktiivisuutensa on ollut ratkaisevan tärkeää suomalaisen oopperakulttuurin kehittämisessä.

Taiteilijat: List

KAAPO IJAS

Kapellimestari

Kaapo Ijas on suomalainen kapellimestari ja monipuolinen muusikko. Ijaksen laaja-alainen musiikkihistoria näkyy ja kuuluu ennakkoluulottomuutena ja idearikkautena myös hänen johtamissaan produktioissa. Hän rakastaa erityisesti oopperan draamaa, musiikin ja teatterin saumatonta liittoa ja suurten tuotantojen yhteisöllisyyttä. Soittamisen ja säveltämisen lisäksi Ijas on aina ollut kiinnostunut esiintymisestä ja ilmaisutaiteesta sekä ryhmädynamiikan taianomaisuudesta, Ijaksen omin sanoin: “musiikin ja taiteen hengittämisestä yhdessä muiden kanssa”.

HANNA HAKKARAINEN

Puvustaja, visualisoija

Puvustaja Hanna Hakkarainen on opiskellut Taideteollisessa korkeakoulussa vaatesuunnittelua mutta on siirtynyt oopperan ja teatterin puvustukseen. Takana on jo melkein viisitoista vuotta puvustuksia, lastenteatterista oopperaan.

TIMO ALHANEN

Valosuunnittelija

Esittely tulossa

Taiteilijat: List

ELIAS MIETTINEN

Korrepetiittori

Elias Miettinen on osallistunut Hartmut Höllin, Eero Heinosen, Jordana Palovičován, Mirosława Sumlińskan, Martin Katzin, Suomen Lied-akatemian, Joutsenon taidekesän ja Aapo Häkkisen mestarikursseille. Hän on esiintynyt Ruotsissa, Virossa, Venäjällä, Italiassa ja Kreikassa. Viime vuosina Elias on syventynyt kamarimusiikin lisäksi erityisesti laulumusiikkiin ja toiminut korrepetitiotehtävissä sekä lied-pianistina lukuisten laulajien kanssa.  Yhdessä sopraano Aurora Marthensin kanssa hän voitti Helsinki Lied -kilpailun lokakuussa 2015.

Taiteilijat: List

Solistit

KAROLIINA MCLOUD

Mezzosopraano

Mezzosopraano Karoliina McLoud on toiminut ooppera- ja konserttilaulajana vuodesta 2003. Laulun ammattiopintojaan hän on suorittanut Tampereen konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa. Karoliina on laulanut useita rooleja Helsingissä ja maakuntaoopperoissa. Hän on konsertoinut eri puolella Suomea, Venäjällä ja Itävallassa. Hänen tärkeimmät roolinsa ovat Amneris G. Verdin oopperasta Aida, Carmen G. Bizet´n oopperasta Carmen and Jezibaba A. Dvorakin oopperasta Rusalka.

TIITUS YLIPÄÄ

Baritoni

Tiitus Ylipää on Suomen nuorten esiintyjien joukossa yksi lupaavimmista laulajista pehmeäntummalla, pyöreän taipuisalla ja voimakkaalla äänellänsä sekä ilmaisuvoimaisellalavaolemuksellansa. Suomessa hänet tunnetaan tällä hetkellä parhaiten vuoden 2018 Kangasniemenlaulukilpailuiden 1. palkinnon voittajana sekä vuoden 2019 Lappeenrannan laulukilpailun miestensarjan 3. palkinnon saajana

VELI-PEKKA VÄISÄNEN

Basso

Oopperan kuorotyön ohella Veli-Pekka Väisänen tehnyt lukuisia omia konsertteja sekä solisti- ja oratorioesiintymisiä ympäri Suomea. Savonlinnan oopperajuhlat tulivat tutuksi aluksi oopperajuhlakuoron muodossa 1985-86 ja myöhemmin solistina luutnantti Zunican roolissa Bizèt’n oopperassa Carmen, kesinä 2006 ja -07.

Suomen Kansallisoopperan päärooleista merkittävimmät ovat Osmin oopperassa Ryöstö seraljista,
Don Alfonso oopp. Cosi fan tutte sekä Sarastro oopp. Taikahuilu.

Taiteilijat: List

VIIVI TULKKI

Sopraano

Viivi Tulkki (Musiikkipedagogi YAMK) on opiskellut sekä barokkilaulua
että klassista laulua Metropolia ammattikorkeakoulussa ja Tampereen ammattikorkeakoulussa. Hän on täydentänyt opintojaan mm.Johanna Rusanen-Kartanon mestarikursseilla.
Tulkin viimeisimpiä oopperarooleja ovat olleet Mercedes (Bizet: Carmen) ja Giovanna (G. Verdi: Rigoletto). Hän kuuluu myös Helsingin kamarikuoron laulajistoon.¨

OLLI TIKKANEN

Baritoni

Esiintyessään Tikkanen haluaa tarjota yleisölle mahdollisuuden pysähtyä ja irtautua jokaisen omista arjen haasteista.   Opintoja Tikkanen on suorittanut Tampereen konservatoriossa pääaineena klassinen laulu ja myöhemmin Tampereen ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogin linjalla, josta hän valmistui helmikuussa 2019. Sibelius-Akatemiasta Tikkanen valmistui kandidaatiksi syksyllä 2020 jatkaen suoraan maisteriopintoihin.

TIIA MARIA SAARI

Sopraano

Tiia Maria Saari on helsinkiläinen sopraano, kirkkomuusikko, laulunopettaja ja runoilija.
Hän on opiskellut Sibelius-akatemiassa ja valmistui 2016 kirkkomuusikoksi. Hän on opiskellut laulua Anu Hälvän, Ronnie Karlssonin, Margareta Haverisen, Petri Lindroosin ja Hannu Niemelän johdolla.

Taiteilijat: List

TUULI HAMARILA-THEAKSTON

Sopraano

Sopraano Tuuli Hamarila-Theakston on suorittanut Masters of music- tutkinnon Metropoliassa 2009, valmistunut laulunopettajaksi Stadia AMK:sta keväällä 2008  ja opiskellut Prahan Musiikki-Akatemiassa Magdalena Hajossyovan johdolla 2006-07. Hänon laulanut Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa useana kautena ja kuulunut Kansallisoopperan lisäkuoroon vuosina 2008-18. Oopperarooleista mainittakoon. Dame Doleful, (E. Penhorwood: Too many Sopranos), Tabarco, (G. F. Händel: Almira), Hannu, (Humperdinck: Hannu ja Kerttu), Emäntä, (Hannikainen: Talkootanssit), Ruth, (Gilbert & Sullivan: The Pirates of Penzance).

EMMI KAIJANSINKKO

Sopraano

Laulupedagogi YAMK Emmi Kaijansinkko on opiskellut laulua mm. Seppo Ruohosen, Hannele Valtasaaren ja Margareta Haverisen oppilaana, sekä Hollannissa maisteriohjelmassa Annette Kleinen johdolla. Metropolia ammattikorkeakoulusta erikoistumisopintojen jälkeen hän suuntasi Saksaan, jossa hänen opettajanaan toimi Monika Hauswalter. Kokemusta hänellä on niin soolokonserteista, kuin kamarimusiikista ja solistin tehtävistä erilaisissa produktioissa. Kautena 2014-2015 Kaijansinkko työskenteli Saksassa Regensburgin oopperassa. Tällä hetkellä Kaijansinkkoa opettavat Anna-Kristiina Kaappola ja Cynthia Makris.

Taiteilijat: List
bottom of page